Hundens Dag i Waxholm

På lördag går den av stapeln, Hundens Dag med många olika aktiviteter, nu håller vi tummarna för att vädrets gudar är med oss och låter oss slippa regnet.
Dagen börjar kl 11 med Rasparaden, Gabbe ska självklart vara med och representera Dvärgpinscher. Ska bli riktigt roligt att få se alla möjliga och omöjliga raser visa upp sej.     Nedan ser ni programet på vad som kommer visas.
Så kom igen, har ni inga andra planer på lördag så tar ni er ner till lägret i Waxholm för att titta.                                                                                                                                         
 
Senare på lördagskvällen går den årliga Fackelrodden av stapeln, kl 21,30 bör man vara placerad nere vid Kajen i Waxholm, framför Hotellhörnan för att ha bästa utsiktsplats, då kommer roddarna förbi med facklorna tända, det hela avslutas med traditionsenliga fyrverkerier som skjuts ifrån kastellet.
 
En Heldag i Waxholm kan aldrig vara fel, jag vet i alla fall vart jag ska vara på lördag.
 
 

Mälarpinschern

Söndagens väder bjöd på strålande solsken och sommarvärme.
Vi styrde kosan mot Ulriksdal och hundutställning/rasspecial Dvärg och Mellanpinscher.
Väl där sprang vi direkt på människor vi kände, och Gabbe kompisar, ena tjejen löpte och Gabbe ville mer än gärna få komma nära, det var ingen annan som ens kom i närheten av att vara lika intressant.
Många fina hundar var på plats, roligt att se en sådan variation i storlekar på samma ras.
Liten hund sitter och vilar i vagnen.
Vi tog en promenad i omgivningarna och vilken vacker utsikt vi möttes av, riktigt rogivande för själen.
Men säga vad man vill om alla de andra pinschrarna vi såg, detta är i alla fall "Kungen" <3
Han står så fint på sitt "klippblock" och tittar ut över sina "undersåtar"
 
 

Kristallsjukan, vad skojj, eller inte kanske

Vaknade natten till igår Torsdag utav att hela sovrummet snurrade, inte bara en gång utan typ varenda gång jag vred mej lite i sängen. Inte mycket sömn där inte.
Jag hade samma åkomma för ca 9 år sedan, då trodde jag att min sista stund var kommen, det var bergis hjärntumör eller hjärnblödning. Efter ett lugnande besök hos läkaren efter ungefär 2 veckors besvär så fick jag reda på att det var Kristallsjukan- Godartad lägesyrsel som det oxå kallas.
Speciellt när man ligger ner (eller råkar böja huvudet frammåt eller bakåt i stående) och råkar röra huvudet så får man brutal yrsel ca 30 sek och ett grymt illamående, det avklingar så fort rummet stannat av sin snurr, men det är riktigt otäckt den stunden det pågår.
Sist pågick det i ca 2 månader, får se hur länge jag får äran att känna mej allmänt bakis och småyrslig denna gång.
Orsaken till tillståndet ska vara att de små balanskristallerna i örat ger sig av på egna äventyr och orsakar då kostiga signaler till hjärnan.
Vad som sedan utlöser kristallernas vandring kan bla vara stress, slag mot huvudet eller virus.
 
 

Summering av vetrinärbesöket

Gabbe var inte nöjd över att bli iväg släpad till Vetrinären.
Det enklaste var nog att ställa sig på vågen, 7,75 kg väger herrn.
Sedan var det språngmars på utsidan, visade ingen hälta då, sprang så fint.
In och tråkla på munkorg, det tog sin lilla tid, Morfar var med och brottades, tillslut satt den på plats, dock ser han inte så nöjd ut. (Se den lilla tungan som sticker ut, tror han menar att det är Blä! att ha munkorgen på sig)
När munkorgen väl var på plats var det dags att lyssna på hjärtat, där upptäckte vetrinären ett litet blåsljud som inte borde vara där, hm...Vetrinären såg det inte som något allvarligt eller problematiskt, men tyckte det kunde vara bra med en utredning.
Sedan var det kläm och känn, dra i ben, böja och sträcka, Gabbe var så uppstressad så han hade nog inte reagerat om de så drog av ett ben.
Fram med termometern och kolla om det fanns feber, 39,1 stannade den på, med tanke på stressnivån så var det inget anmärkningsvärt, mellan 38-39 är normaltemp.
Sedan kom sköterskan med rakapparat och blodtagningssett, det gick över förväntan att sticka och tappa blod.
Nu var det bara att vänta på provsvaren.
Provsvaren kom, visade ingenting, men vi fick med oss lite smärtstillande mot ömheten i kroppen, får se om det ger med sig efter den kuren.
 
Vi fick rådet att boka tid för utredning med ultraljud  utav blåsljudet hos en specialist på Albano, sagt och gjort, tiden är nu bokad i mitten av september  och vi väntar nu på att få sätta igång så vi får reda på vad det är för knas med hans hjärta.
Lite glad kunde Gabbe trots allt bråk se ut att vara.
 

Är det inte den ena så är det den andra....

I måndags var det Flipp som var och fixade tänderna hos Vetrinären.
Idag är det dags för Gabbe att uppsöka doktorn, han har varit lite hängig senaste dagarna, ingen riktig fart, sover mycket och ingen riktig aptit, går och småhaltar på än det ena benet, än det andra.
Min misstanke är att det är någon liten elak fästing som smittat gubben med något skrutt, kanske borrelia eller någon annan virus.
Förhoppningsvis vet vi i eftermiddag, kanske lite antibiotika kan hjälpa till att få honom pigg.
Håller tummar och tår så han blir sitt vanliga jag igen.
 

5:2 kan det vara något?

Jag skulle vilja gå ner några kilo i vikt för att vara nöjd, men jag vill inte banta, tycker alldeles för mycket om god mat, jag tycker jag rör på mig, går mycket med hunden, försöker komma ut o jogga någongång i bland (lite för sällan kanske) .
Kan detta vara mirakelmetoden som hjälper mej?
Man äter precis som vanligt 5 dagar i veckan och 2 dagar fastar man (får äta 500 kalorier under fastedagen).
Har köpt ett 5:2 startkitt från Nutrilett för att komma enkelt och smidigt undan, man vet precis hur mycket en shake innehåller eller en bar, sedan är det bara att hålla reda på hur många man stoppar i sig per dag, så man inte passerar gränsen.
 
Igår var första dagen på mitt "nya" liv, kan lova att jag var hungrig och framförallt godissugen igår kväll, nästan så jag hallucinerade.
 
Men, jag fick ta lite gurka istället, nästan samma sak, eller inte. Fördelen var att gurkan var egenhändigt odlad och smakade lite mer är de vattniga man köper i affären.
 
 
 
Nu gäller det att hålla i detta och inte fuska, har man väl hållt på ett tag så går det nog lättare.
 

Flipsyde

Då jag igår när jag skrev om Flipsyde"Flipp" inte hade någon bild på honom kommer det en idag istället.
Luddbollen

En tidig Måndag morgon

Startade veckan med ett besök på Roslagstulls Djurklinink med vår ena Chinchilla Flipp.
Vi skulle vara inne 8,30 men eftersom jag aldrig kör inne i stan och inte har någon aning om hur köerna ser ut så dags på dygnet så klev vi upp redan 05,45 för att hinna göra oss färdiga till 7 färjan.
Skulle ju hinna ut på morgonprommisen med Gabbe innan avfärd.
 
Flipp har som så många andra chinchillor tänder som inte slits ner i samma takt som de växer, så idag skulle det bli nedsövning och tandslipning.
Vid en första koll utav vetrinären i hans mun såg hon en "vildsvinsbete" som växte ut i kinden, inte konstigt att han har haft lite svårt att äta och tugga.
(Inte Flipp som är på bilden)
 
Nervös väntan under dagen har det varit, kl 16,00 skulle vi vara inne för att hämta hem det lilla odjuret.
Nu kommer det bli smärtstillande några dagar och stödmatning med Critical Care - det är en typ av pelletsgröt, så han kommer igång med ätandet och går upp i vikt de grammen som han tappat.
 
Väl hemma var han pigg som en mört, när han blev insläppt i buren satte han sig genast att försöka knapra i sig sin pellets, ett gott betyg att han är pigg och hungrig.
 
 

Nu är man igång igen

Onsdag och halva veckan har redan gått, hur gick det till?
Känns skönt att vara igång i invanda banor, dagarna springer iväg.
 
 
 
Det kommer vara en händelserik höst, mycket att pyssla med, födelsedagar, kurser och annat skoj.
 
Svampskogen ska få sej ett besök när tid finnes.
 
 
 
 

Slut på semestern för denna gång

4 underbara veckor som känns som 4 år tar idag slut.
I morgon måndag är jag åter på jobbet laddad med energi inför höstens utmaningar, ska bli riktigt roligt, kanske är jag knäpp, men jag längtar lite till jobbet.

Nu väntar svampplockning, inkallningskurs med Gabbe, hundens dag i Waxholm, tjejmilen, Lidingöloppet och mycket annat roligt innan hösten är över och vintern tar vid.

Gabbe på fik

Idag styrde vi kosan mot Norrtälje, siktet var inställt på Tangens Hundfik på Vigelsjövägen.
Lite nervös var jag nog allt, en kaxig liten hundbuse som tror han är större än störst.
Vi kliver in och blir väl omhändertagna utav ägaren, Gabbe hälsar snällt på alla som kommer fram....tills han får syn på en stor Grand Danois, typ 10 ggr större än lillgrisen... honom skulle man tydligen sätta på plats, jäklar vad ettrig han blev, som tur vad var ena ägaren allert och fångade upop honom i sitt sele, vi fick sedan låna en vattenspruta som vapen om han blev för kaxig....vatten är inte kul tycker Gabbe. Tror att Gabbe tyckte det var riktigt roligt att träffa lite kompisar idag.
Kan absolut rekomendera alla i norra delarna utav Stockholms län att ta sig dit.
(Inte hunden på bilden som är med i berättelsen)
 
I morgon är det sista semesterdagen på denna 4 veckors period, börjar faktiskt sakna jobbet lite och se fram emot att börja jobba igen, trots lite okynnesjobbande hemmifrån senaste 3 veckorna.
 
Njuter utav att sitta och lyssna på regnet som smattrar utanför den öppna dörren på altanen och tänker på all svamp som förhoppningsvis väcks till liv utav fukten och värmen. Kanske, kanske får man njuta av många timmar i skogen med skogens guld med sig hem i korgen om man har tur.
 
 
 
 
 

Måndag morgon

Sitter med min kopp kaffe framför mej och konstaterar att jag går in i min sista semestervecka för denna gång.
Vädret har varit kanon, mycket sol och värme, nu kan det dock få börja regna lite, det är på tok för torrt i skog och mark för de små guldklimparna kantareller.

Trots att jag bara varit ledig i 3 veckor så här länge så känns det som flera månader, kanske beror på att man Inte gjort något speciellt utan bara varit ledig och slappat.

annsanloden

"Finns det en lösning på problemet är det onödigt att oroa sig, finns det ingen lösning på problemet är det meningslöst att oroa sig" tänk om alla levde efter det ordspråket, tror många skulle må mycket bättre då. "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder." 2 Vuxna döttrar, sambo och en liten dvärgpinscher kille som heter Paradise Blytes Gabriel, men kallas till vardags för Gabbe, ett riktigt litet yrväder som ingår i familjen.

RSS 2.0