Vargobservationer

Efter helgens vargobservationer hemma på ön är man lite extra vaksam när man är ute med vovven. Man lyssnar, spejjar och läser av Gabbe för att se om han reagerar konstigt.
Har hittat en jätteintressant sida på internet där man kan rapportera och följa rovdjurens vandringar.
Både Varg, Björn, Lo och bla Järv kan man följa antingen länsvis eller i hela Sverige.
http://ab.rovobs.se/

Solen är här!

Måndag och en ny arbetsvecka har tagit sin början.
Sitter inne och längtar ut i solen, tog en prommis på lunchen runt området där jag jobbar.
Solen värmde, snön smälte, gräste började titta fram på sina håll.
Nu skulle man sitta mot en husvägg i lä i solen med en kopp kaffe och bara njuta.

Summerar helgen...

Lördagen startade redan kl 7 när Gabbe tyckte det var dags att gå ut på första prommisen för dagen, vid 10 hade vi gått långprommisen för dagen.
Sen blev det den vilda jakten på presenterna, vi skulle fira min pappa som fyller år i dagarna och en kompis som fyllde 50 år, nu gällde det att gnugga geniknölarna och komma på något bra.
 Både pappa och vår vän blev glada och nöjda.
 
Han även med att se lite sporadiskt på Melodifestivalen igår, min enda tanke var att Ralf Gyllenahmmar och Ulrik Munther borde gå vidare, och döm om min förvåning när resten utav svenska folket tydligen lyssnade på min tanke och röstade fram just dessa två direkt till finalen.
 
Vaknade upp till en solig och varm "vår" dag, så idag fick det bli en låååång härlig prommis i solens sken med hundar och goda vänner.
Tror mätaren stod på ca 7 km innan vi var hemma, rosiga, varma och trötta. På bilden nedan har vi en pusta ut paus på Rindö Osteri`s uteservering.
Nästa hemma träffar vi på en annan "hundbekant" som berättar att två vargar synts på ön under dagen, lite läskigt men ändå häftigt, på vår lilla Ö, två vargar, nu när isen ligger så har de ju inga problem att komma ut till öarna. Hoppas bara att de vandrar vidare, man blir ju lite orolig för alla tamdjur som katter, hundar och kaniner.
När helgen nu är summerad måste jag säga att jag känner mej nöjd, glad och trött, mycket prommisar och umgänge med familj, släkt och vänner kan ju alldrig vara fel :-)

Lördag morgon

Blir väckt kl 7 utav en kissnödig Gabbe, han sitter i sängfötterna och tittar uppfordrandes på mej och ger ifrån sig ett "gå ut skall".
På med kläder och ut i morgonstunden med andra ord.
Det var några andra tappra morgonpigga själar ute också. Hackspetten satt i sin stolpe och hackade, precis som han brukar.

Fredag och nedräkning

Sitter på jobbet och konstaterar att nu är det inte många timmar kvar innan man får ta helg, åka hem och fredagsmysa.
Helgen kommer gå i kalasens tecken, vi ska fira min pappa i morgon med paket och sång. Har även en bekant som fyller 50 år så vi ska försöka hinna med och gratta även där, samtidigt som sista deltävlingen utav Mellon går av stapeln och jag vill hinna med att titta på det med.
Självklart ska även Gabbe få sin dos av kul i helgen, försöka klämma in en långpromenad eller 2. Har vi tur skiner solen och ger löften om värme och vår.

Dagsmeja

Kanske bara jag som tycker, men när snön börjar smälta från vägarna och det börjar bildas små vattenpussar så blir jag glad.
Eller när istapparna börjar smälta och ge ifrån sig små droppar, då känns det som våren börjar närma sig.
 

Du är bra som du är

Trött, tröttare, tröttast

Det är bara tisdag och jag är redan så här trött.... Borde man inte vara lite piggare nu när det börjar bli ljusare ute? Underbart när man kliver ut från jobbet vid 17 tiden och det fortfarande är ljust.
Nu kan man börja ana att våren är på gång.

Antiklimax

Så var då äntligen fredagskvällen här, vi packade in oss i bilen väl påklädda för att inte frysa under kvällen. Kommer fram till gubbängens ip, stämningen var glad och förväntansfull, många människor i olika åldrar hade samlats för att titta på isracing. Korvgubbarna sålde korv och hamburgare i parti och minut, folk stod och värmde sig med öl, kaffe, kask, ja dryckerna var många. Då temperaturen legat runt någon plusgrad hela dagen så var snön tung, hård och kramig, sommaren ville ha mjuk och fluffig snö i vallarna runt banan så förarna inte skulle göra sig illa om de körde ur. Traktorerna kämpade i 2 timmar för att göra snön fluffig, personalen var utmed spadar och försökte hjälpa till, men snön vann, den blev inte mjuk och fluffig hur mycket de än slet. Straxt efter halv nio erkännde arrangörerna sig besegrade och tvingades ställa in. Många blev nog både ledsna och besvikna att inte få se racet de sett fram emot, men ibland måste säkerheten komma främst. Själv tyckte jag det var en bra och kul kväll ändå, fick se många roliga människor.
Det kommer nog fler tillfällen när vädret är på förarnas sida.

Speedway på Gubbängen

Ser fram emot morgondagen, då blir det isracing på Gubbängen  efter jobbet för hela slanten.
Har alltid tyckt att det är tokroligt att titta på speedway på tv, inte för att jag kan regler eller förstår, det är bara roligt och spännande att se dem fara runt och kriga mot varandra.
Var på speedway på Gubbängen och såg det live i höstas för första gången i mitt liv. Det är roligt på tv. men 1000 gånger mer roligt och gastkramande spännande och stå i publiken och ta i, hålla andan för att hjälpa dem runt banan.
 
Så imorgon är det då dags för isracing för första gången, det gäller att ladda upp med varma kläder så man klarar av att stå där i flera timmar utan att frysa ihjäl, komma ihåg kaffetermosen med varmt kaffe att värma sig med.
 
 

Alla Hjärtans dag <3

Gräsänka och alla hjärtans dag, nja helt ensam är jag ju inte, har ju min kompis som älskar mej utan förbehåll, får han bara mat och kel och sova i sängen så är han nöjd <3

Snömodd är tungt att gå i

Glada i hågen bestämde vi oss för att ta en prommenad till Lilla Bass i dag för att köpa sallad. 4 km ska ju inte vara så jobbigt, det klarar vi tänkte vi.
Dessvärre så har plogbilarna varit väldig försiktiga med att fälla ner plogbladet för att få bort snön från gångvägarna.
Det var ca 10 cm mjuk snömodd vi fick slira fram i, phu, pulsen fick jobba och vi var rejält hungriga när vi kom tillbaka till kontoret.
 
Väl hemkommen och middagen intagen var det dags för en skön (tycker Gabbe) kvällsprommis i snövädret.Nog för att jag tycker det är fint med snö men nu börjar det räcka, för två veckor sedan fick man ju lite vårkänning när snön började försvinna i sluttningarna. Vill ha vår nu!!!! (men det känns lååångt borta :-( )
 
Har hittat en ny app som skänker pengar till forskning om kvinnors hjärthälsa för varje km man går.
 
Woman in Red är 1,6 miljonerklubbens kampanj för att samla pengar till forskning om kvinnors hjärthälsa. Tillsammans med 1,6 miljonerklubben genomför Becel ”Gå för Hjärtat”, där alla kan samla in pengar genom att gå.
Description
I mobilapplikationen ”Gå för Hjärtat” registreras varje kilometer som alla som använder appen går, och för varje kilometer så skänker Becel 1 kr till Woman in Red och Kvinnor och Hälsa. Målsättningen är att nå 500 000 kr. Så ladda ner appen, och häng med du också på vår vandring runt jorden
 
 
Efter dagens promenader (som med all säkerhet kommer plussa på min träningsvärk i vader och rumpa efter helgens snöpuls )så tycker jag gjort mig förtjänt av en semla, det är ju ändå semeldagen idag.
 

Gräsänka

Den här veckan är Gabbe och jag gräsänkor, det innebär att jag har makten över fjärrkontrollen och kan välja precis vad jag vill titta på. 
Vi har lite olika smak på tv program här hemma, jag gillar typ SOS Alarm, program om verkliga livet, även om en och annan såpa kan slinka in oxå, tex True Blood, eller någon deckare av Leif GW Persson.
 
Det är ganska skönt att få en vecka emmellanåt då man får rå sig själv, eller när tjejerna är hemma så får man rå om dom riktigt ordentligt. Den här bilden från 09 så tjejerna har vuxit på sig lite sedan dess, men jag tycker den är fin, även Tommy fick vara med. Bilden är från en utav våra semestrar när vi bilade upp till Östersund och stannade på vägen och klättrade upp för ett berg, för mej som är höjdrädd så var det helt klart en utmaning.
 
Efter helgens snöpuls och långpromenad så måste jag erkänna att jag känner av det i vadmusklerna och rumpmusklerna, det måste ju innebära att det gjort någon nytta. Hoppas på hyfsat väder till helgen så man kan fortsätta långprommenaderna och snöpulsen.

Omaka strumpor

Efter varje tvätt har man alltid en eller några udda strumpor över, tycker man oftast lägger in jämna par i tvättmaskinen men någonstans på vägen försvinner en eller ett par strumpor. Tror de flesta har en hög med ensamma strumpor hemma som väntar på att makan/maken ska hittas.
Idag var en sådan dag då jag tänkte gå igenom högen och se om det fanns några jämna par, och visst fanns det några, men alla 1000 övriga udda strumpor, vart är den andra i paret som det hör ihop med? Bilden nedan är bara en bråkdel av högen.
Gabbe och jag passade på att träffa min syster idag oxå, vi gick en långpromenad genom Waxholm, blev nästan 2 timmar och 7 km. Var riktigt skönt väder, lagom kallt, Solen kunde fått titta fram men man kan inte alltid få som man vill.
 
 
Efter prommisen åkte vi hem till "mormor o morfar" och busade lite till, förstår inte vart energin kommer ifrån men den finns. Men nu sover han som en stock, måste hämta ny kraft och energi så man orkar busa ikväll igen.
 
Summerar helgen och måste säga att jag är väldigt nöjd, tror Gabbe tycker att han fått göra lite skoj, dels snöpuls och en långprommis med många nya dofter och nya hundar att hälsa på.
Nu är jag redo för en ny vecka med nya tokigheter och galenskaper.
 

Snöpuls

Dagens projekt var att låta Gabbe få lite skoj samtidigt som han fick jobba lite.
Snöpuls i 30 cm djup snö när man själv bara är 30 cm hög borde vara bra träning.
På med kängor och ut i skogen, Gabbe tyckte det var kalaskul, ena stunden i våra forspår, nästa stund ut i djupa snön.
 
 
Både Tommy och jag fick upp pulsen ganska ordentligt så jag kan ju gissa att även Gabbe fick det.
Efter 30 min kände vi att nu får det räcka för idag, även om Gabbe gav sken av att kunna fortsätta hur länge som helst.
Vi avslutade promenaden på plan plogad mark för att få ner pulsarna lite.
 
Sitter och kikar runt lite på nätet på Agility hinder, tror att Gabbe skulle tycka att det vore kanonkul att få köra aglility i vår och sommar. Eftersom vi har inhängnad tomt tror jag det vore kanon att låta honom testa där,  och jag inte riktigt litar på att Gabbe skulle stanna kvar i närheten om vi tex åkte till en brukshundsklubb och släppte honom där, han är ju så nyfiken på allt och alla, människa som djur. Där står sig både Matte och Husse med Godis rätt så slätt.
Nu pustar vi ut i soffan en stund innan det är dags att påbörja middagen och invänta kvällens Melodifestival.
 

På´t igen...

Det perfekta fredagsnöjet, en tripp till gymmet.
Det är extra skönt att släppa lös på maskinerna när man känner att man behöver rensa huvudet.
Bra musik i lurarna och sedan kör man.
Det var riktigt skönt att vara inne i värmen när snöstormen rasade utanför fönstret, lägga på lite extra vikter på maskinerna, lite mer lutning på löpbandet. 
Detta är inte en utav mina favoriter, gissar att det beror på att jag är så svag i benen, efter några "åk" fram och tillbaka darrar benen som om jag hade sprungit flera mil.
 
Väl hemma tog jag och lockade in Gabbe i duschen, han tycker inte om det, gnyr olyckligt och försöker komma undan vattnet genom att komma upp i mattes knä... men vilken osis, vattnet hittade dit med. Vi är nog lika blöta när vi är klara men uppdraget slutfört och Gabbe är ren.
 
Nu tar jag kväll och häller upp ett välförtjänt glas vin.

Rom

Torsdagskväll och nyss hemkommen från Felicias skola där det varit informationsmöte om skolresan de ska på i Mars, jag erbjöd mej att ta hennes plats som hon skulle bli sjuk eller kanske bara inte ville följa med.(som den snälla och omtänksamma mor jag är)
De styr kosan mot Rom, lite avundsjuk blir jag allt, runt 15 grader på dagarna om de får fint väder, en tjuvstart på våren med andra ord.
Jag har själv aldrig varit i varken Rom eller Italien, men om man som jag gillar historia och gamla ruiner så måste det vara en perfekt stad, kanske att man kan hamna där någon gång i framtiden. 
 

Det som göms i snö....

På en utav promenadrundorna i Åkersberga kan man ibland passera gömställen som det här, undra om den som slängde det i kanten på fullaste allvar tror att detta kommer förmultna bort?

Nu var det på riktigt

Tisdag och vi har gått in i februari, kort månad och sedan kommer våren.
Var till gymmet efter jobbet idag, tänkte att det var dags att sparka igång på riktigt igen.
Var ju till gymmet i söndags men då mest för att känna och klämma på maskinerna.
I dag var det dags att lägga på lite vikter och köra 3x10 på varje maskin.
Passet tog ungefär 1 timma, inväntar morgondagen med spänning för att se om träningsvärken infinner sig.
 
Förhoppningsvis kan jag ha diciplin nog att koma iväg 2-3 dagar i veckan, kan ju inte skylla på att gymmet ligger långt bort numer.

Sköna Söndag

Blev väckt av en gosig Gabbe vid 8 i morse, han är så mysig när han är alldeles sovvarm och pussig.
Efter den vanliga helgstädningen så fick vi med oss Tommy på en långprommis till militären fram och tillbaka, snön hade försvunnit så pass så vi kunde gå längs vattnet dit och elljusspåret tillbaka, lite vårfeeling var det allt, solens strålar börjar bli lite ljumma, i söderläge i backarna var snön så gott som borta, trevligt att se lite barmark igen.
 
På eftermiddagen vågade vi oss ner till gymmet för att känna och klämma och bekanta oss lite med maskinerna, måste ju erkänna att det inte var igår jag var på gymmet sist, men jag ska föröka ändra på det nu.
Titta bara på utsikten från löpbandet, bara den är det värt att gå dit för.
 

Vårkänslor

Underabar lördag, solen har verkligen visat sig från sin bästa sida idag. Lagom kallt, vårkännslorna har börjat spira.
En tripp in till Kungsholmen på förmiddagen för att sedan vända nosen norrut och ta en sväng förbi Åkersberga.
Mycket folk ute i rörelse, gåendes, springandes, sittandes på isar med pimpelspö.
Inväntar nu kvällen med Mello Premiär, Ja, jag törs stå för att jag tycker Mellon är ett roligt spektakel. Kommer sitta bänkad framför tv:n varje lördagskväll tills det är över.

Fredagskväll och trött..

Sitter i soffan efter kvällens sista kissprommis och känner hur ögonen bara vill åka ihop. Man har vissa dagar man är tröttare än andra utan att ha gjort något speciellt. Försöker pigga upp mej med ett glas tre apor, men det har mer motsatt verkan. Så det blir nog till att dyka in i den sköna varma sängen om en stund och sova som den lilla prinsessa man är :-)

annsanloden

"Finns det en lösning på problemet är det onödigt att oroa sig, finns det ingen lösning på problemet är det meningslöst att oroa sig" tänk om alla levde efter det ordspråket, tror många skulle må mycket bättre då. "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder." 2 Vuxna döttrar, sambo och en liten dvärgpinscher kille som heter Paradise Blytes Gabriel, men kallas till vardags för Gabbe, ett riktigt litet yrväder som ingår i familjen.

RSS 2.0