Semester

Gårdagens väderurladdning var en häftig uppvisning av blixtrar och hagel men jag efterlyser mer regn, mer regn tänker ni och tycker att jag inte är riktigt klok..... Kan så vara men jag vill ha svamp i skogen till hösten. 
När ovädret bröt lös så satt vi i bilen på väg till Täby Centrum för att hämta ut mina nya ögon. 
Stora delar av centrumet var strömlöst när vi kom fram, men som tur va funkade bankomaten så jag kunde betala med kontanter. 


Dagen idag började med ett besök på DS för ett besök på mammografi. 
Kanske inte det roligaste man kan göra, men bland det viktigaste, jag kan verkligen inte förstå de kvinnor som inte går när de får kallelse till både cellprov och mammografi, man har i stort sett ingen chans att upptäcka i tid om man är drabbad, men med dessa verktyg har man stor möjlighet att se förändringar i tid och få hjälp att bli frisk och få leva många år till. 
Så kvinnor! Gå när ni får Er kallelse, det gäller livet! 


Med Öland i sikte

I lördags skjutsade vi upp Gabbe till mina föräldrars landställe i Roslagsbro, Gabbe skulle på minisemester medans vi åkte ut på en liten Roadtrip med Öland i sikte. 
Vi startade vår färd i söndagsmorse. 
Vårt första stopp blev Söderköping, en idyllisk liten stad vid Göta 
Kanal.


Nästa stopp på vägen vi gjorde var Gryts skärgård, gudomligt vackert.
Sverige är verkligen vackert.
Nästa stopp blev Kalmar där vi sov kvar på ett Scandic.
Kvällen var riktigt varm och skön så vi tog en promenad ner till centrum för en matbit och en svalkande öl.


Ett häftigt bostadshus som vi såg var detta runda torn.

Efter en god natts sömn bar det av över Ölandsbron.
Det är många år sedan jag var på Öland sist så det skulle bli kul och se om man kände igen sig.

Vårt första stopp blev Borgholms slottsruin, riktigt ballt att den finns kvar, ursprungsborgen är från 1100-talet och mycket har hänt sedan dess, bränder, om och tillbyggnader. 
Efter Borgholm åkte vi norrut och hamnade vid Byrum och dess Raukar, en lätt lunch slank ner på strandfiket. 
Tänkte jag skulle badat men det blåste så in i vassen nere vid sjön, så det blev bara en benbad, men värmen i vattnet var det inget fel på.
Vi åkte vidare till Byxelkrok där vi vände och styrde kosan mot Ölandsbron och färden vidare till Norrköping där vår andra natt skulle spenderas.
Vi fick en hälsning från Gabbe via MMS, såg inte ut att gå någon nöd på honom.

Framme i Norrköping gick vi ut på stan för en matbit och en svalkande öl, denna gången bodde vi mitt i smeten så promenaden blev inte så lång som i Kalmar. 
Under färden hem på tisdagen åkte vi förbi outleten i Vingåker, jag kom hem med ett par Replay och ett par Gul & Blå jeans, totala prislappen blev 998kr då är det roligt att handla. 
Längtan efter Gabbe var stor så vi svängde förbi landet och hämtade hem honom.
En underbar tripp var till ända, vi har fått se ett Sverige från sin bästa sida, vädret har varit underbart.
Fulladdad med ny energi och många fina minnesbilder inför kommande höst och rusk.


Rally och varma sommarkvällar

I fredags styrde Gabbe och jag kosan mot landet i Velända, rally stod först på schemat. 
Jag lämnade Gabbe hos mamma och Tea( en bostonterrier på 12 år ) som pappa och mamma passar ibland, en lätt överviktig grinig gamal dam som Gabbe gjorde sitt bästa för att få att Tina upp, och han lyckades ganska bra måste jag erkänna. 
Pappa och jag styrde kosan mot skogen, vi hittade en kanonplats på ett gärde nära starten där man såg en ganska lång sträcka. 

(Här kommer Stig Blomqvist i full karriär ) 
Som tur var fläktade det ganska mycket, annars hade det nog blivit olidligt i solens gassande sken. 
När vi kom tillbaka till landet på kvällen så var det dags för kvällsdoppet nere i Bredsjön, kan avslöja att det var varmt i sjön, och när en badkruka som jag tycker det är varmt, då är det varmt. 
Efter frukosten på lördagen tog vi med Gabbe och Thea ut på plocka svamppromenad, vi kom i alla fall hem med så mycket gula kantareller så det räckte till en stor lunchomelett. 
Innan hemfärden hans det med ett dopp i bubbelpoolen , härligt avslappnad blev jag. 
Väl hemkommen på kvällen cyklade vi ner till en kompis som köpt ny båt( en liten jolle på 60 fot ) den var grymt stor, har man en sån behöver man ju ingen lägenhet eller hus. Vi låg och bryggseglade och sippade på lite vin, klart sämre kan man ha det en lördagskväll. 
Till Gabbes lycka blev det räksmörgås till lunch idag på Hembygdsgården i Waxholm, han älskar räkor och kokt ägg den lilla busen. 


Kvällen avslutade vi med en skön prommis till militären, vi bor verkligen fantastiskt vackert här ute i skärgården, man blir så rofylld i själen när man är ute och går och ser vattnet, vågorna och solen som speglas. 

Allsång i dagarna 3

I måndags var det allsång med Gabriel Fors på Fredriksborgs fästning, kan varmt rekomenderas. 
I tisdags satt jag bänkad framför tv-n och tittade på Allsång på Skansen med Petra Marklund. 
I går onsdag var det dags för Allsång på Winbergs i Waxholm, kvällens hemliga gäst var Tove Jaernek, klart bättre än de senaste två veckornas gäster Dan Hylander och en gamal Boppers medlem som heter Ingmar. Men personligen så tycker jag att premiärkvällen var bäst med bröderna Rongedal. 
Nu är det då torsdag och mej veterligen ingen inplanerad Allsång någon stans, kanske dags att dra igång Lupinens Allsång? 
Nåja, kanske blir det en tidig kväll, i morgon är det dags att ge sig ut i Roslagsskogarna och höra på en annan sång, Midnattsolsrallyt står på schemat. 

annsanloden

"Finns det en lösning på problemet är det onödigt att oroa sig, finns det ingen lösning på problemet är det meningslöst att oroa sig" tänk om alla levde efter det ordspråket, tror många skulle må mycket bättre då. "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder." 2 Vuxna döttrar, sambo och en liten dvärgpinscher kille som heter Paradise Blytes Gabriel, men kallas till vardags för Gabbe, ett riktigt litet yrväder som ingår i familjen.

RSS 2.0