Bra start som ger resultat

Den 21 december ledsnade jag på soffpotatislivet som infunnit sej efter höstens 12 veckor långa kristallsjuka med yrsel och illamående samt ganska obefintlig sömn. 
Tog mej i kragen och lyckades locka med sambon till Gymmet. 
Vi är där varannan dag, försöker bara ganska effektiv och öka vikten och antalet reps när man känner minsta antydan till att man inte behöver ta i så hårt. 
Jag har oxå börjat på cirkelträning 1 gång i veckan, 60 minuter har nog aldrig gått så fort och varit så roligt och gissa om jag får träningsvärk. 
Har oxå tagit tag i kvällspromenaderna med Gabbe, ca 5 km varannan dag när vi inte är på gymmet, och på helgen gärna en prommenad som är längre än 5 km. 
Sist men inte minst så försöker jag tänka på maten, äta vettigt, skippa gräddsåserna och all ungnsbakad potatis. Vara lite mer återhållsam med vin och öl, kanske dricka lite mer vatten till maten. 
Måste säga att jag inbillar mej att jag känner mej piggare och lättare i rörelserna, kan inte påstå att vågen säger att det är någon större skillnad och några mått tog jag inte innan jag började, men bara att jag mår bättre och känner mej piggare är en stor vinst tycker jag. 
Min förhoppning är att man ska orka hålla i och inte tröttna, det är så skönt att må bra! 

Och Gabbe är överlycklig när han får gå en annan lite längre kvällsrunda än vår vanliga 1 km som han kan utan och innan. 


Lätta ben

Idag kändes benen ovanligt lätta trots lite träningsvärk på kvällspromenaden. 
Träna och promenera kanske ger lite resultat i alla fall. 
Tänk om resultatet blir att man blir lite piggare och mår bättre, känns nästan som man är på väg i alla fall  . 

Håller timmarna för att jag får hålla mej frisk så jag slipper komma av mej i mitt nya hälsosammare liv. 


Sista självande dagen kvar på mina 17 dagars ledighet

Måste säga att jag har haft en underbart skön ledighet.
Många långa härliga promenader med Gabbe, här svalkar han tassarna halvägs in i promenaden, lite galet att det inte är kallare i vattnet än att han frivilligt går ner i vattnet.
 
Julafton firade vi hemma med barn, syster med son och och mina föräldrar, men vi var lite internationella och firade julafton den 25 dec i år.
Så här fin var Gabbe i sin Julfluga.
 
Trots, eller kanske just därför vi firade den 25 så hade jultomten tid att komma förbi med massa fina och bra julklappar. Vi måste varit löjligt snälla under året som varit, med tanke på antalet klappar.
 
På nyårsafton var mina föräldrar uppe på landstället straxt utanför Norrtälje och gjorde fynd i skogen, inte varje Nyår man kan få färskplockade gula kantareller till Nyårssupe´
 
Nyårskvällen bjöd på Fyrverkerier som sej bör, desvärre har Gabbe nu kommit på att smällare och fyrverkerier är riktigt läskigt, handarrade som ett asplöv i husses famn, inkrupna på badrummet. Förra nyår var han mest nyfiken på vad som hände.
 
 
Har även försökt få igång vanan att ta mig till Gymmet under ledigheten, fick ett litet bakslag iform av en dunderförkylning och feber, men nu är vi igång igen. Ska försöka få med mej sambon 2-3 ggr i veckan till gymmet, och så ska vi försöka ta oss i kragen och ta lite längre kvällspromenader med Gabbe de övriga kvällarna, säger inte att det kommer lyckas, men jag håller tummar och tår för att man inte ska komma på en massa dumma undanflykter.
 
En ny rolig nyttig leksak har flyttat hem till oss för några dagar sedan, riktigt roligt och gott att prova sig fram bland grönsaker och frukter.
 
Ja, jag har haft en underbar ledighet, lite tråkigt att den börjar närma sig sitt slut, men det ska bli kul att komma tillbaka till jobbet och få lite rutin på livet igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

annsanloden

"Finns det en lösning på problemet är det onödigt att oroa sig, finns det ingen lösning på problemet är det meningslöst att oroa sig" tänk om alla levde efter det ordspråket, tror många skulle må mycket bättre då. "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder." 2 Vuxna döttrar, sambo och en liten dvärgpinscher kille som heter Paradise Blytes Gabriel, men kallas till vardags för Gabbe, ett riktigt litet yrväder som ingår i familjen.

RSS 2.0